info
Hvala Vam što se posetili našu prezentaciju! Sve najbolje Vam želi "BG DIZAJN"

Alexandar Photography

063 85 85 187

Digitalna fotografija

Komunikacija na internetu počinje od slike. Postavljanjem kvalitetnih slika na web sajt obezbeđujete posećenost sajta i provocirate reakciju posetioca. Zbog toga na sam kvalitet web sajta u velikoj meri utiče i kvalitet slika koje se nalaze na vašem sajtu.

Slike koje želite da postavite na sajt moraju prethodno da prođu kroz proces optimizacije radi uklapanja sa drugim sadržajem na datoj web strani, dobijanja njenog kvalitetnog digitalnog prikaza i brzog učitavanja na internetu. Zato je veoma važno kakvu fotografiju dostavljate i želite da postavite na sajt.

Optimizacija fotografije/slike podrazumeva proces prilagođavanja njene dužine i dimenzije određenoj web strani uz očuvanje kvaliteta (verodostojnosti) njenog prikaza.

Web dizajner optimizacijom fotografija/slika usklađuje veličinu datoteke (fotografija/slika u digitalnom zapisu) i kvalitet izgleda iste, omogućavajući njen jasan prikaz na web strani prilagođen gledanju na uređajima različitih dimenzija(desktopu, tabletu, mobilnom telefonu).

Fotografija/slika je sastavljena od skupa sitnih tačaka (svaka tačka ima svoju boju i intenzitet), a njen kvalitet upravo određuje broj tačaka koje je čine. Međutim, kako smo na Internetu ograničeni brojem tačaka koje mogu da se upotrebe za prikaz slike, web dizajner mora da izvrši optimizaciju svake fotografije/slike koju želite da stavite na vaš web sajt bilo da ste je doneli u papirnom obliku ili kao zapis na nekom od nosača memorije.

Proces optimizacije podrazumeva skeniranje/preuzimanje i obradu fotografije/slike u određenom programu (Photo Shop-u i sl.,). Obrada slike zatim uključuje sledeće: opsecanje, doterivanje, prilagođavanje dimenzija-rezolucije na potrebnu vrednost, završnu obradu, podešavanje kompresije i snimanje. Svaki korak zahteva preciznost, veštinu i na kraju vreme potrebno da se izvrši.

U cilju što efikasnijeg izvršavanja procesa optimizacije slika, u saradnji sa Studijom Alexandar Photography omogućavamo vam izradu profesionalnih fotografija koje će nama skratiti vreme za optimizaciju željenih slika i ubrzati sam proces izrade vašeg sajta, a vi ćete biti zadovoljni krajnjim efektom i konačno cenom same usluge izrade web sajta.

Alexandar Photography


optimizacija sajtova beograd | izrada sajtova u beogradu | izrada web sajtova beograd | izrada internet stranica beograd |optimizacija slika web dizajn u beogradu | graficki dizajn beograd| web dizajn beograd | dizajn internet stranica beograd | profesionalna fotografija